Scouting Polaris op P8 weer van start bew_tn

Scouting Polaris start weer met haar fysieke activiteiten

Vanwege de versoepelde maatregelen van de overheid ten opzichte van sportverenigingen, startte ook Scouting Polaris afgelopen weekend de activiteiten op P8 weer op. De Scouts reageerden enthousiast op de start van de bijeenkomsten: “Ik ben superblij dat we nu weer naar Scouting mogen!”

Samen met andere organisaties riep Scouting Nederland burgemeesters onlangs door heel Nederland op om jeugd- en jongerenwerk ook weer mogelijk te maken. Scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. De activiteiten zorgen voor uitdaging en verbinding. Scouting Polaris is daarom blij dat ze weer fysieke bijeenkomsten kan organiseren.

Strenge richtlijnen

Uiteraard houdt Scouting Polaris zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid en gemeente. Dit betekent onder andere dat we tussen de speltakken ruim afstand houden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de twaalf ook anderhalve meter afstand houden van elkaar. Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar Scouting Polaris heeft een creatief programma bedacht om hier om een goede manier mee om te kunnen gaan.

Zomerkamp

Scouting Polaris staat ook te popelen om weer op zomerkamp te gaan. Daarover heeft de overheid nog geen duidelijkheid gegeven. Daarom is het nog even afwachten of die door kunnen gaan. Zomerkamp vormt het hoogtepunt voor veel scouts: samen op avontuur, met vrienden, veel buiten zijn en bewegen. Dit avontuur geeft vaak een groeispurt in zelfstandigheid en ontwikkeling. Nu veel gezinnen dit jaar niet of beperkt op vakantie kunnen is het voor leden van Scouting extra belangrijk dat dit door kan gaan.

Beweging voor kinderen en jongeren

Naast sportverenigingen leveren Scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren. Buiten sporten en bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitensport, spel en bewegen is de kern van het Scoutingspel. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten. Zo levert Scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden.

Meer informatie over scouting en Scouting Polaris is te vinden op www.scoutingpolaris.nl.

Comments are closed.