Bibliothek weer per 14 mei bew

Afhaaltasjes Fablab in bibliotheken Heerenveen en Akkrum

Het activiteitenprogramma van de bibliotheek ligt nog stil maar via het Fablab is er een mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan.

Deze zomer bieden bibliotheek Heerenveen en Akkrum een afhaalservice aan voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij kunnen kiezen uit vier verschillende workshops.

De eerste activiteit, die loopt van 24 juni t/m 8 juli, is het maken van een bouwwerk van Jelly Beans, In het tasje met Jelly Beans zitten cocktailprikkers en een korte beschrijving waarmee de kinderen meteen aan de slag kunnen. Van 8 juli t/m 22 juli kan de jeugd een Robothand maken van karton en rietjes. De derde activiteit van 22 juli t/m 5 augustus is een digitale opdracht. Met CoSpaces maken de kinderen een droomvakantie in een digitale omgeving, op de eigen telefoon, tablet of computer. Daarna komen ze in Virtual Reality met behulp van een VR bril. Tijdens de afsluitende activiteit van 5 t/ 19 augustus staat  het maken van een LED kaart met een lichtgevend vuurvliegje centraal.

De verschillende tasjes kunnen worden gereserveerd op www.bmf.nl. Het afhalen vindt plaats in de fysieke vestiging. De kosten voor de workshops zijn € 1,-  voor bibliotheekleden en € 2,- voor niet-leden van de bibliotheek.

Boekverkoop

Na een enkele maanden durende lock down gaat de reguliere verkoop van boeken, tijdschriften en andere media weer van start in de bibliotheken Heerenveen, Jubbega en Akkrum. De boeken kosten € 0,50 per stuk en men heeft de mogelijkheid om met muntgeld te betalen. Kijk voor de (gewijzigde) openingstijden op de website.

Comments are closed.